Hur väljer jag min första lägenhet?

Efter att ha spenderat lite tid på att hyra affärer inser du att du bör sluta kasta pengar på hyra månad efter månad och köpa ett hus eller en lägenhet. Om du ska köpa din första lägenhet någonsin, kommer den här artikeln att visa dig en checklista över saker som du bör verifiera innan du köper. Jag har gjort denna lista för att jag i framtiden vill köpa en lägenhet åt mig och jag vill vara medveten om saker som jag behöver veta innan jag köper, undvika obehagliga överraskningar och naturligtvis investera noga i min framtid.

Bestäm det område du vill köpa en lägenhet. Detta kan innebära att spendera lite tid i det området eller åtminstone göra lite forskning hemma. Innan du köper, undersök marknaden för att se till att du får valuta för pengarna. Prata med oberoende värderingsmän och fastighetsmäklare och kontrollera den senaste försäljningen i området. Lita inte på råd från utvecklaren eller deras agent. Detta är särskilt viktigt om du köper av planerna. Du vill veta att värdet på den färdiga lägenheten återspeglar åtminstone vad du betalade. Besök så många platser du kan och leta efter fastigheter som passar dina kriterier så att du får en god uppfattning om vad dina pengar köper.

Låt oss säga att du har hittat en lägenhet …

Kontrollera att fastigheten du är intresserad av ligger nära de faciliteter du behöver. Till exempel affärer, kollektivtrafik, parker, sjukhus, skolor, arbete, gym, etc. – Ett värdefullt tips om du vill tjäna lite tid.

När du väljer att bo i en lägenhet ska du överväga om byggnaden ligger nära klubbar, kaféer eller andra levande musikställen. Hur mycket passerar trafiken – kommer det att vara bullrigt vid högsta timmen? Kommer bullret att påverka din livsstil? Det är en bra idé att ordna en inspektion av byggnaden på kvällen eller under högtrafik innan du går med på köpet. – Nu har jag en lägenhet nära en non-stop bar, och ibland blir människor fulla på natten och gör mycket buller.

Hur gammal är byggnaden? Du bör tänka på byggnadens ålder. Finns det några anläggningar som kan behöva repareras eller bytas ut? Det rekommenderas starkt att du skaffar en arkitekt eller ingenjörsrapport om byggnaden innan du väljer att köpa.

Vilka är säkerhetsåtgärderna till exempel, kan någon gå in i byggnaden? Finns det några säkerhetskameror? Har den en balkong så att du kan njuta av utsikten eller eftermiddagssolen? Eller är du blockerad av andra byggnader eller står du inför fel väg mot solen? Vad är underhållsavgifterna? Många tänker inte på den här aspekten när de köper en ny lägenhet. De täcker i allmänhet kommunskatt, fastighetsskatt, skatt, vattenavgifter, vanliga elavgifter, hissavgifter och avgifter för inhyrd hjälp, som sopstädare och säkerhet. Ta reda på hur mycket underhållsavgiften är, vad ingår och ingår nu i avgiften. Till exempel kan parkeringsavgifter vara separata.

Om du har en bil måste detta vara en viktig fråga att ställa. Kommer du att parkera och måste du betala extra för det? Kontrollera med säljaren av lägenheten om hans / hennes parkeringsplats kommer att göras tillgänglig för dig. Om din tidigare ägare inte hade ett fordon, prata med föreningens sekreterare och be om en parkeringsplats.